دلمه برگ مو عربی (محشی ورق عنب)

دلمه برگ مو عربی

سهیلا محسنی ن‍ژاد – مجله هنر آشپزی

مواد لازم برای تهیه دلمه برگ مو عربی:
برنج نیم پز: ۲ پیمانه
جعفری خرد شده: ۱ پیمانه
شوید خرد شده: نصف پیمانه
نعنای خرد شده: نصف پیمانه
پیاز رنده شده: نصف پیمانه
سیر له شده: ۲ حبه
فلفل سیاه: نصف قاشق چای‌خوری
نمک: نصف قاشق غذا خوری
زردچوبه: نصف قاشق چای‌خوری
گوجه فرنگی خرد شده: ۴ عدد
گوشت چرخ کرده: ۲۰۰ گرم
روغن مایع: ۱ پیمانه
آب لیمو: نصف پیمانه
برگ مو یا کنسرو برگ مو: ۵۰۰ گرم
سیب زمینی حلقه شده: ۲ عدد
آب: ۱ پیمانه
مواد لازم برای چاشنی دلمه:
آب: ۱ پیمانه
آب لیمو: نصف پیمانه
روغن مایع: نصف پیمانه
رب گوجه فرنگی: ۳ قاشق غذا خوری
نمک: نصف قاشق غذا خوری
شکر: ۱ قاشق غذا خوری
لیمو ترش: به دلخواه برای تزئین


طرز تهیه دلمه برگ مو عربی:
برنج را پس از شستشو با آب، نیم پز کنید. سپس آن را صاف کنید.
جعفری، شوید، نعنا، پیاز و سیر را همراه ادویه (نمک، فلفل و زردچوبه) به برنج اضافه کنید.
گوجه فرنگی خرد شده را همراه گوشت چرخ کرده، روغن مایع و آب‌لیمو به مایه برنج اضافه و مخلوط کنید.
برگ موها را یک دقیقه بجوشانید تا کمی نرم شود؛ در صورتی که از کنسرو برگ مو استفاده می‌کنید، نیازی به جوشاندن ندارد، آب برگ‌ها را گرفته و آنها را یکی یکی داخل سینی پهن کنید.
مایه دلمه را در برگ‌های مو به اندازه یک انگشت در عرض برگ مو قرار دهید، ابتدا سمت راست، سپس سمت چپ برگ مو را روی هم قرار دهید و برگ مو را از پایین به بالا بپیچید؛ دقت کنید که مواد دلمه از برگ مو بیرون نزند.
یک قاشق غذاخوری روغن را در قابلمه بریزید. سپس سیب زمینی‌های حلقه شده را ته قابلمه بچینید و بعد برگ موهای پیچیده را را ردیفی روی سیب‌زمینی‌ها قرار دهید، یک پیمانه آب را از کنار در داخل قابلمه بریزید تا دلمه ها با حرارت ملایم بپزد.
مواد چاشنی را با هم مخلوط کنید و روی دلمه‌های پخته بریزید تا کاملا آب دلمه بخار شود.
بعد از یک ساعت و نیم، دلمه شما آماده سرو است.
نکته:
– این غذا معمولا در کشورهای عربی و مدیترانه، لبنان، سوریه، فلسطین و اردن تهیه می شود و
– از آب گوجه فرنگی نیز در چاشنی این غذا می‌توان استفاده کرد.

2 Replies to “دلمه برگ مو عربی (محشی ورق عنب)”

  1. …، ;)، می‌پزیم، می‌خوریم، نظر می‌دیم!

  2. در کل غذای لذیذی بنظر میرسه البته از نقطه نظر من همه غذاها لذیذ هستن. 😉 نمیدونم چرا تو همه (لااقل بیشتر) غذاهای عربی از سیر و مواد بسیار پُر بو استفاده میشود. من که عاشق دلمه هستم.

دیدگاهتان را بنویسید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.