کشک و بادمجان خوران به سبک یزدی

اصولا کشک و بادمجان خوران یک مراسم آیینی در خانه ی ما محسوب می شود

کشک در کشک ساب یزدی به همراه نعنای تازه سابیده می شود؛ کشک «رهنما» باشد بهتر است

بادمجان سرخ شده که آن هم بهتر است بادمجان یزدی باشد با کمی آب پخته می شود.

بقیه ی مراحل آماده سازی سر سفره انجام می گیرد

هر کسی یک ظرف یزرگ بر می دارد

خیار و پیاز فراوان، رنده یا ریز یا مخلوطی از هردو، در ظرف می ریزد

گردوی خرد شده، زیره ی سبز و سیاه، نعنا، پونه ی خشک و سبزی خوردن تازه ی خرد شده اضافه می شود

بادمجان و کشک به ترتیب اضافه می شود

مقدار هر یک از مواد و اینکه آب (آب یخ) اضافه شود یا نه، نان (نان خشک یزدی که باشد چه بهتر) داخل آن تریت شود یا همراه آن خورده شود؛ همه به سلیقه ی شخصی هر کسی بر می گردد

در روش اصیل تر، ورقه های چغندر (حتما یزدی باشد چون رنگ آن آنقدر قرمز نیست و طعم ملایم تری دارد) در ته قابلمه ای که با دمجان در آن پخته می شود، چیده می شود و در نهایت به معجون فوق اضافه می شود.

در حین تهیه باهم گپ می زنیم و خصوصا از خاطرات کشک و بادمجان خوران قبلی می گوییم چون مراسمی که هر بار که همه ی محق ها جمع باشیم، حتما انجام می شود!

همیشه کل کلی هم سر اینکه معجون چه کسی لذیذ تر است وجود دارد

کاسه ها که خالی شدند، کسی یارای بلند شدن از سر سفره را ندارد و یک نفر فداکاری کرده و سفره را جمع می کند!!

(البته تدارک چایی نبات قبل از شروع مراسم دیده شده است)

* می توان از کدو سرخ کرده که به همان شکل کمی پخته شده هم استفاده کرد، مخلوط کدو و بامدجان هم خوشمزه است.

** کشک و بادمجان یزدی، سیر ندارد ولی می توانید در هنگام پخت بادمجان، چند حبه به آن اضافه کنید.

9 Replies to “کشک و بادمجان خوران به سبک یزدی”

  1. چه هیجان انگیز…
    امروز یاد غذای خوشمزه مامانت و دسر فوق العاده مهتا کردم…
    یادش بخیر دوستان قدیم

  2. خیلی جالبه این مراسم آیینی، امیدوارم یه روز منم بتونم تجربه اش کنم.کلا مهسا جون هر وقت مطالبتو میخونم واقعا لذت میبرم، خسته نباشی خانمی

  3. وایییییی

  4. اییی هر چی میخورم سیر نمیشم ، هر دفعه که میرم یزد ، خاله جان ها زحمتشو میکشن

    راستی نگفتید که میشه بامیه هم بهش اضافه کرد و بادمجان بامیه درست کرد
    البته گاهی بعضی ها کدو هم اضافه میکنن ها
    🙂
    ضمنا ما با این آداب ویژه شما نمیخوریم
    🙂

  5. سلام. تو کتابناکددیدمت. بهم سر بزن. بهت سر می زنم!

  6. دلم خواست!!!!!!!!!!!!!
    به به…………….

  7. یکی از غذاهای مورد علاقه منه.مامان بزرگ من هم چغندر توش میریزه،آخه چغندر یه جورایی چاشنی شیرین به حساب میاد

  8. دلم خواست ..دیگه هر چی داشته باشیم دوسش ندارم.
    گناه کردید …دل ما رو آب انداختید…

    گفتن دوستام خوب می نویسید ..امدم برای آشنایی بیشتر ..خوراکی هاش به ما افتاد…به یه زن آشپز شکمو!…شانس !!!

  9. سلام
    خوشم اومد مطالبت باحال بود
    من اولین بار بود که به سایتت میومدم
    زیبا بود
    امید وارم که همیشه موفق باشی‌ عزیز

دیدگاهتان را بنویسید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.