قنادی کوتاه فهیم – تارت (پای) سیب

Apple Pie پای سیب تارت سیب Tarte au pomme

پای (تارت) سیب

پیش از دستور:

پای و تارت معادلند. انگلیسی ها می گویند پای و فرانسوی ها تارت می نامندش؛ طعمش فرقی ندارد!! اصطلاحی هم هست که می گوید As English as a pie! یعنی دیگه خیلی انگلیسیه!

 مواد لازم برای کراست (بدنه ی تارت):

آرد                                 ۲ پیمانه (۲۰۰-۱۸۰ گرم؛ به کیفیت آرد بستگی دارد)

روغن جامد یا کره (با کره بسیار خوش طعم تر می شود)          ۲/۱ پیمانه (۱۰۰ گرم)

پودر قند                                   ۲ قاشق سوپخوری

نمک                                  ۱ پر

شیر یا آب                                  ۴-۱ قاشق سوپخوری (به کیفیت آرد بستگی دارد)

وانیل                                ۸/۱ قاشق چایخوری

مواد فیلینگ (داخل تارت):

سیب بزرگ (سیب ترش خوش طعم تر است)               ۴ عدد (سیب کوچک ۸ عدد)

شکر                                  ۲/۱ پیمانه

آرد                                  ۴/۱ پیمانه

دارچین                                     ۱ قاشق چایخوری

پودر جوز هندی                              ۴/۱ قاشق چایخوری

وانیل                                 ۴/۱ قاشق چایخوری

زنجبیل (در صورت تمایل)                          ۴/۱ قاشق چایخوری

کشمش سبز                             ۳/۱ تا ۲/۱ پیمانه

گردو خرد شده                               ۳/۱ پیمانه

کره                                  ۷۰ گرم

طرز تهیه کراست (بدنه ی تارت):

آرد + روغن (کره) با دست مخلوط و هوا داده شود؛ خیلی ورز ندهید.

نمک اضافه شود

وانیل اضافه شود

پودر قند اضافه شود

شیر روی مخلوط پاشیده شود تا آرد جدا باقی نماند

مواد با دست مخلوط شود اما خیلی ماساژ داده نشود. همین که آرد جدا باقی نماند کافی نیست لازم نیست که خمیر یک تکه و یکدست شود

خمیر داخل پلاستیک، یک ساعت در دمای اتاق بماند

خمیر را با وردنه باز و بسته و سپس به دو قسمت تقسیم کنید

قسمت بزرگتر را کف قالب بندازید

خیلی با خمیر بازی نکنید و اگر خمیر خودش را جمع می کند، بذارید کمی استراحت کند، بعد قالب را با آن بپوشانید.

روی سطح خمیر را با چنگال سوراخ سوراخ کنید؛ این کار از پف کردن خمیر در هنگام پخت که برای تارت اصلا مطلوب نیست، جلوگیری می کند.

مخلوط داخل را روی خمیر بریزید

کره را تکه تکه کرده و روی مواد بندازید

با خمیر کوچکتر روی مواد را به صورت یک تکه یا حصیری، بپوشانید

اگر خمیر را یک تکه قرار دادید، حتما یکی دو منفذ در روی آن ایجاد کنید

روی سطح خمیر را با زرده تخم مرغ اندود کنید و در صورت تمایل کنجد بپاشید

به مدت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت داخل فری که از قبل با دمای ۱۷۵ درجه سانتی گراد گرم شده است، قرار دهید.

طرز تهیه فیلینگ (مواد داخل):

سیب ها را پوست کنده و برش بزنید, سیب های سفت تر را برش های نازک تر بزنید

آرد + شکر+ وانیل+ دارچین+جوز+ زنجبیل (در صورت تمایل) را مخلوط و روس سیب ها بریزید

کشمش و گردو را هم اضافه کنید

 پس از دستور:

* با این کراست می توانید انواع تارت ها را تهیه کنید. کراست را بدون فیلینک بپزید بعد داخلش را خامه، کرم وانیلی، کرم تخم مرغ فرانسوی، سس لیمو ترش، سس توت فرنگی، خامه ی شیرین یا ترش، سس گاناش (مخلوط شکلات آب کرده با خامه به نسبت های مساوی) یا لایه هایی از دو یا سه تای این کرم ها پر کنید و رویش را با انواع میوه ها، اسمارتیز، انواع مغز ها بپوشانید.

** می تونید توش رو با غذا هم پر کنید و کیش درست کنید.

***اگر نارت ها رو در قالب های کوچک درست کنید، تارتلت است و پذیرایی آن آسان تر و شکلیل تر می شود.

نوش جان

دیدگاهتان را بنویسید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.